diumenge, 30 de setembre del 2007

Entristits, decebuts i molt preocupats per les declaracions del Sr LLastarri al Periodico.





No coneixem cap poble o ciutat moderna i ben comunicada que la seva riquesa turística o ciutadana vingui de “salvar la via del tren”. Es més aviat al contrari, la urbanística moderna tendeix a fer espais per a la ciutadania, on poder gaudir del passeig, del sol, en un entorn arquitectònicament agradable i funcional. Les vies i les barreres urbanístiques en general tendedeixen a ser soterrades o a ser desplaçades a altres llocs, en favor de la ciutadania, la estètica i la seguretat.

De la mateixa manera no coneixem tampoc cap “via del tren” d’especial nomenada, que sigui visitada per la gent que hi viu prop i pels turistes per gaudir-ne.

Es per això que se’ns fa molt estrany de veure un tinent d’alcalde, com el Sr Llastarri que verbalitzi en declaracions als diaris que la seva preocupació sigui salvar la via en lloc de salvar la platja.
La veritat es que les declaracions del Sr Llastarry en aquest sentit, al periódico del diumenge, han deixat procupats a una bona colla de Santpolencs i simpatitzants. Preocupats per la possible arrancada del projecte, però preocupats encara més per la falta de visió municipal del primer tinent d’alcalde, que a la sordesa de no saber escoltar als seus conciutadans hi suma la miopia de no saber entendre que Sant Pol es una vila marinera. Es veu que desprès d’uns anys de viure aquí no ha pogut interioritzar encara que la platja, més que pas la via del tren, forma part de la nostra vida.

També es fa molt estrany llegir en les mateixes declaracions que el salvar la via del tren es una demanda històrica. Històrica de qui? Creiem que la demanda històrica de Sant Pol i de tot el Maresme son de minimitzar el impacte de les barreres que ens separen de les platges (tren i carretera). Lo de salvar la via es més una reivindicació de RENFE que nostra. La preocupació ara es encara més gran.
Creiem que els fets, les actituds i les declaracions del nostre ajuntament (especialment de l’alcalde i ara també del primer tinent) no els fan, al nostre entendre, mereixedors de la nostra confiança per tirar endavant els assumptes públics de Sant Pol i especialment per gestionar els nostres interessos en aquest tema.

els vilatans ens hem endut un altre decepció.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi no m'estranya aquest tipus de comentari d'una persona que no vol si no carregar-se el poble....Proposo una petició per fer dimitir l'actual formació de govern municipal i fer eleccions anticipades, els verds m'han decebut al.liant-se amb uns gobernants que tothom volia fer fora i anant en contra de la seva ideologia, així que fem força per canviar les coses.
Salutacions companys!!!!

Anònim ha dit...

Ja, verjetno zato je