dissabte, 22 de setembre del 2007

Convoquem tots el santpolencs aquest tarde a signar les cartes

A la concentració d'avui a la tarde podrem signar les cartes que adreçem a les direccions de Convergència, Inicitiva i Esquerra.

No i falteu.

Aqui hi la, de mostra, la que s'adreça a Convergència:


Attn: Sr Artur Mas i Gavarró
President Convergència i Unió
C/ Còrsega, 331-333
08037 Barcelona
Telèfon: 93 236 31 00 Fax: 93 236 31 05
Amb còpia pel Secretari General, Josep Antoni Duran i Lleida i pel Secretari de política municipal Sr Joan Ramon Casals

Sant Pol de Mar, 21 de setembre del 2007


Benvolgut Artur,

Els sotasignats d’aquesta carta li volíem fer arribar de primera mà la nostra preocupació per la imminent execució a Sant Pol de Mar d’un projecte d’infraestructura que, de ben segur, deixarà al poble sense la antiga platja de pescadors.

A l’any 2001, a conseqüència d’una llevantada que va portar sorra fins a les vies del tren, es va executar a corre-cuita un projecte d’urgència que ens va malmetre una part d’aquesta platja.


En la foto que li adjuntem en pot veure el detall. La solució d’urgència va consistir a transformar un tros de la platja en un rocam. Des d’aleshores, la platja en qüestió no s’ha tornat a regenerar. Veient la fotografia es pot adonar del “desastre”.

Ara s’està apunt de posar en marxa un projecte anomenat de rehabilitació del front marítim. Aquest, de fet, el que rehabilita i amplia es el rocam, no la platja. La finalitat “explicitada” del projecte en qüestió, és la protecció de la via en si mateixa; sense que inclogui accions específiques pel manteniment o la regeneració d’aquesta, i tampoc te en compte el impacte mediambiental sobre la platja o sobre el paisatge.

El trist resultat final és que Sant Pol es queda sense platja. S’ho imaginen? Això es especialment xocant i difícil d’entendre avui en dia, on altres viles i ciutats costeres (Mataró, Lloret, Blanes, Barcelona,...) inverteixen temps i recursos en la recuperació de les seves platges.

Tenim el convenciment, si res no ho atura, que aquesta mateixa setmana entraran les màquines i l’allau de roques començarà.

Una part molt important dels vilatans de Sant Pol hem demanat que aquest projecte sigui revisat. Estem convençuts que la seguretat a la via i el manteniment de la platja són perfectament compatibles, només cal que el projecte estigui fet amb les dues finalitats. Però cal fer la revisió abans de començar les obres sinó el mal ja estarà fet.

Li fem arribar aquest nota amb tres finalitats:
a) Informar-lo que l’alcalde i tres regidors de l’ajuntament son del seu partit i hi han votat a favor.
b) Demanar-li que parlin amb ells i que revisin de nou el projecte a la llum del que els hi exposem.
c) Finalment, que en cas que mantinguin el seu posicionament, ens donin un vot de confiança i permetin la revisió del projecte abans de començar les obres.

El saluda atentament,

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja he signat!
Així m'agrada que és fagin les coses bé, que tothom se n'adoni del que li volen fer aquesta gent a la nostre vila!

Anònim ha dit...

I les màquines?
Ja han entrat?